У П'ЯТИ ОБ'ЄДНАНИХ ГРОМАДАХ НА МИКОЛАЇВЩИНІ ПРИЗНАЧЕНО ПЕРШІ ВИБОРИ

23 вересня Центральна виборча комісія прийняла постанову за № 396 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 11 грудня 2016 року», у якій визначено долю низки громад Миколаївщини.

Координатор Миколаївського регіонального офісу реформ Валентин Бойко коментує:

«В Олександрівській, Прибужанівській, Мостівській, Михайлівській та Чорноморській об’єднаних територіальних громадах, утворених у 2016 році у межах Миколаївської області, призначено на неділю 11 грудня 2016 року перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Для цих громад з 22 жовтня 2016 року оголошено початок виборчого процесу».

Слід зазначити, що 22 вересня на засіданні Кабінету Міністрів прийнято розпорядження про виділення додатково у 2016 році 30 млн. грн. на проведення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах. Це надасть можливість провести вже у цьому році перші вибори у майже 200 новостворених об’єднаних громадах і ці громади зможуть з наступного року перейти прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом.

Щодо Миколаївщини, то сьогодні ще 15 об'єднаних громад очікують рішення ЦВК про призначення перших виборів.

Відповідно вищеозначеної постанови вибори пройдуть у:

Мостівська сільська об’єднана територіальна громадаМостівська сільська рада (селаМостове, Веселе, Дворянка, Миколаївка, Першотравнівка, Червона Поляна,Чернігівка, Шевченко), Сухобалківська сільська рада (селаСуха Балка, Іванівка, Ізбашівка, Лідіївка), Олександрівська сільська рада (селаОлександрівка, Грибоносове, Івано-Федорівка)
Кiлькiсть переглядiв: 264