Повернутися до звичайного режиму

Районний семінар-практикум учителів хімії

Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації та Доманівського освітнього центру 19 квітня 2017 року районним методичним кабінетом проведено семінар учителів хімії за темою «Формування ключових компетентностей на уроках хімії в ході реалізації нового Державного стандарту». В роботі семінару взяли участь 8 учителів.

Керівник районного методичного об’єднання вчителів хімії Дерев’янко Л.В. ознайомила присутніх з планом проведення семінару та наголосила на необхідності запровадження компетентнісного підходу до навчання. Актуальність даної проблеми визначається змінами, що відбуваються в умовах реформування середньої освіти. Оновлення сучасної системи освіти змінює вимоги до знань, умінь, навичок на компетентністний підхід до навчання як учителя так і учня, головне питання якого «З якою метою навчати і вчитися?

Відповідно до програми заходу розглянуто такі питання: формування ключових компетентностей на уроках хімії в ході реалізації нового Державного стандарту; хімія – основа життя та технічного розвитку людства: науково-методичний аспект (інформація із обласних менделєєвських читань); Д.І. Менделєєв і Україна (перегляд презентації); участь учителів району у ІІ Всеукраїнському Інтернет-конкурсі «Учитель року - 2017».

Практична частина семінару: підготовка до ЗНО, аналіз пробного ЗНО 2017 року (розв’язування та аналіз завдань пробного ЗНО).

Семінар відбувся на належному методичному рівні, що й було відзначено в обговоренні учасниками семінару. Наприкінці семінару були підведені підсумки та розроблені спільні пропозиції та рекомендації.

/Files/images/2017_pik/kvten/1904/CAM03160.jpg /Files/images/2017_pik/kvten/1904/CAM03171.jpg /Files/images/2017_pik/kvten/1904/CAM03175.jpg /Files/images/2017_pik/kvten/1904/SAM_1154.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 258