В районі діяла виставка «Єврейські діти - жертви Голокосту України»

Їм — неоплаканим і невідспіваним...

їм — похованим без труни й молитви,

позбавленим могили й шани —

присвячена виставка «Єврейські діти - жертви Голокосту України» наданаУкраїнським центром вивчення історії Голокосту, яка з 28 листопада по 16 грудня 2016 року працювала в Доманівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 Миколаївської області (координатор – вчитель історії Пишна Л.С.). Учні 10-11 класів ретельно та відповідально готувалися до своєї роботи екскурсоводами, відчуваючи важливість своєї місії: довго вивчали матеріал, провели плідну пошукову роботу з питань Голокосту на Миколаївщині та Доманівського району.

Діти і Голокост? Як ці два поняття, такі несумісні, можуть співіснувати поряд? Надія і розруха, майбутнє і минуле, жертви і кати, життя і смерть…. За що? Навіщо? Чому? Ці питання, як живий докір, завмерли в очах дітей, чиї життя перекреслила жорстока машина знищення людей під час найбільшої із світових воєн.
Вчинені звірства людини проти людини залишаються в історії та пам'яті людства назавжди. Однак є такі злочини, нагадування про яких повинно повторюватися з разу в раз, щоб не допустити, вберегти, попередити.

Загалом, було проведено близько 20 екскурсій, виставку відвідало 250 чоловік: учні Доманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Петро-Павлівської ЗОШ, Богданівської ЗОШ, учні - учасники районної олімпіади з історії, вчителі, батьки, підприємці, представники громади тощо. Гості мали змогу залишити свої відгуки. Переважно, це були слова великої вдячності організаторам та екскурсоводам за можливість почути, побачити матеріали тої страшної сторінки історії людства та історії України, зокрема./Files/images/2016_rk/rmk/gruden/1612/DSC_0285.JPG /Files/images/2016_rk/rmk/gruden/1612/DSC_0288.JPG /Files/images/2016_rk/rmk/gruden/1612/DSC_0294.JPG /Files/images/2016_rk/rmk/gruden/1612/DSC_0301.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 271